Paleis Soestdijk ontvangt u met koninklijke allure


Het voormalige woon- en werkpaleis van de Oranjes, Paleis Soestdijk, ziet er nu bijna net zo uit als na de grote verbouwing in 1816, maar achter de karakteristieke witte gevel is veel veranderd. In die zin is het paleis een spiegel van het koningschap. Aan de buitenkant lijkt er soms nauwelijks iets te veranderen, maar ondertussen zijn inhoud en stijl in 200 jaar ingrijpend gemoderniseerd.

Koningin Juliana en prins Bernhard waren de laatste bewoners (2004) die hun sporen hebben achter gelaten. Sindsdien wordt er gezocht naar een herbestemming en in die tussentijd is Cultureel Organisatiebureau Artifex i.s.m. Rijksvastgoedbedrijf verantwoordelijk voor de culturele programmering en exploitatie van het paleis.

Paleis Soestdijk biedt de mogelijkheid om u  op een bijzondere manier te ontvangen. Naast de stijlkamers, de paleistuin en het beroemde bordes spelen zich binnen de paleismuren mooie, historische verhalen af. Zo zijn er bijzondere tentoonstellingen en andere activiteiten. In de prachtig aangelegde paleistuin schittert de Oranjerie. Dit is de plek waar vroeger de planten van de koninklijke familie de  winter mochten doorbrengen. Tegenwoordig is deze ruimte met enorme ramen en openslaande deuren naar de tuin omgebouwd als moderne horecalocatie.

De poorten van het paleis staan voor u open, dus graag tot ziens op Paleis Soestdijk!


zie verder de homepage van Paleis Soestdijk

Volg ons op Twitter

Navigatie